This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Montessori Ne Demek Montessori Eğitimi

Montessori Ne Demek? Montessori Eğitimi

Montessori, adını İtalyan pedagoji uzmanı Maria Montessori'den alan bir eğitim metodu olarak ifade edilir. Bu metot, çocukların herhangi bir özel araç kullanmadan kendi kendilerine öğrenebilme becerisini temel alır.

Bu kapsamda ise Montessori eğitimi süreci ve neler yapıldığı gibi konular merak edilmektedir. Lil’Gaea’nın sürdürülebilir ürünlerinden Montessori serisi hakkında detaylı bilgi için okumaya devam edebilirsiniz!

Montessori Ne Demek?

Montessori, adını İtalyan pedagoji uzmanından alan bir eğitim metodudur. Montessori eğitimi, son dönemlerde çocukların gelişimine odaklanan birçok ebeveynin ilgisini çeken bir konu haline gelmiş durumda.

Genel olarak çocukların öğrenme kapasitelerine ve yöntemlerine uygun olacak şekilde kişiye özel eğitimi savunan teoridir. Ayrıca Montessori, her çocuğun farklı olduğu fikrini merkeze alan bir pedagojik yaklaşım olarak da ifade edilir.

Montessori yaklaşımına göre çocukların öğrenme sürecinde aktif olması için keşfederek öğrenmesini teşvik eden özel etkinliklerden yararlanılması son derece önemlidir.

Montessori Eğitiminde Neler Yapılır?

Montessori eğitimi bebeğin kucağa alındığı ilk günlerden itibaren başlayan bir sürece sahiptir. Bunun yanı sıra 0-3, 3-6, 6-12 ve 12-18 olmak üzere farklı yaş aralığındaki çocuklar için çeşitli eğitim metotları uygulanmaktadır.

0-3 yaş aralığı için uygulanan eğitim metotları daha çok iletişim odaklı şekildedir. Bebeğinize dokunma, onunla konuşma şekliniz ve ona verdiğiniz cevaplar bebeğinizle aranızdaki iletişimi belirlemektedir.

Montessori eğitimi, yaş gruplarına göre farklı yetenekler ve davranışlar üzerine üzerine odaklanır.

Montessori’nin Yaklaşımı Nedir?

Montessori, her çocuğun kendine özgü bir gelişime sahip bireysel bir kişilik olduğunu ve kendi kapasitesi doğrultusunda öğrenebileceğini savunan bir metottur. Bu metot, bilgiyi ezberden kurtarıp, her yaşta çocuğun anlayabileceği bir düzeyde somutlaştırmış ve bunu bütünlük içinde aktaracak bir yöntem geliştirmiştir.

Montessori eğitiminin temel yaklaşımı ise çocuğa bağımsız olmayı sağlayacak ve gelişimini destekleyecek uygun çevreyi sağlamaktır. Montessori eğitimi çocukların toplumsal ve duyusal gelişimlerini destekler.

Bu sayede gelecek yaşamlarında başkalarına, çevrelerine ve kendilerine saygı duyan, sorumluluk sahibi, toplumla uyum içinde yaşamlarını sürdüren bireyler olmalarına katkı sağlar.

Montessori Eğitimi Kaç Yaşında Başlar?

Montessori eğitimi, doğumdan itibaren başlar. Ömür boyu devam edebilen Montessori eğitimi, özellikle 0-3 yaş aralığındaki çocuklar için hazırlanmış Çocuk Evi (Casa dei Bambini) olarak adlandırılan özel sınıflarda uygulanır.

Daha sonra, 3-6 yaş aralığındaki çocuklar için hazırlanmış bir anaokulu programı bulunsa da Montessori yöntemi, ilköğretim, ortaokul ve hatta lise seviyelerinde de uygulanabilmektedir.

Genel olarak Montessori eğitimi yaşa veya okul seviyesine bağlı değildir ve her yaştan öğrencinin öğrenme deneyimine uyum sağlamak için esnek bir yapıya sahiptir.

Montessori Eğitimi Çocuğa Ne Kazandırır?

Montessori eğitiminin çocuklara sağladığı birçok fayda vardır. Bunlar, genel olarak şu şekildedir:

  •  Çocukların dikkat becerilerinin gelişmesini sağlar.
  • Çocukların sorumluluk sahibi olmalarını sağlar.
  • Çocukların sosyalleşmelerine yardımcı olur.
  • Çocukların seçim yapmasına izin verirken aynı zamanda onların bağımsızlık kazanmasına da katkı sağlar. Böylece çocukların özgüvenleri artar.
  • Çocukların yaptıkları etkinlikleri anlamlandırmasında etkili bir metottur. Bu sayede herhangi bir problem yaşayan çocuklar, çözüm alternatiflerini keşfedebilir.
  • Çocukların kendilerini ve duygularını ifade etmelerinde oldukça etkilidir.
  • Empati kurmaya yardımcı olur.
  • Çocukların birlikte ekip çalışmasına uyum sağlamasının yanı sıra yardımlaşmayı öğrenmelerine destek olur.

Montessori Yaklaşımıyla Dekore Edilmiş Odalar

Montessori yaklaşımı, çocukların bağımsızlık, özgüven ve öğrenme sevgisini geliştirmeye odaklanan bir metottur. Montessori yöntemine uygun olarak dekore edilmiş odalar, bu metodu destekleyecek şekilde tasarlanmaktadır.

Bu kapsamda ise Montessori yaklaşımı ile dekore edilen odalarda Montessori mobilyalar, Montessori duvar kağıtları, Montessori oyuncaklar ve hatta Montessori yataklar yer almalıdır.

Lil’Gaea’nın eşsiz Montessori yataklarına tüm çocuklar hayran kalıyor. Özellikle Montessori zemin yatakları, bir çocuğun hareket özgürlüğüne sahip olması veya bu felsefede büyümesi istendiğinde Montessori bebek odası tasarımında en çok tercih edilen mobilyalardan biridir.

Lil'Gaea, sürdürülebilir ve doğayı koruyan yaklaşımı ile Montessori dekorasyonu için yenilikçi ve çevre dostu seçenekler tasarlayan bir yaklaşıma sahiptir. Lil'Gaea’nın Montessori yatakları, doğal malzemelerle üretilmiş mobilyalardır.

Bu ürünler hem çocukların hem de yetişkinlerin sağlığına zarar vermeyen, yenilenebilir kaynaklardan elde edilen malzemelerden üretilir. Lil'Gaea’nın sürdürülebilir ürünleriyle tanışmak ve çocuklarınızın odasını hem estetik hem de fonksiyonel bir hale getirmek için web sitemizi inceleyebilirsiniz.

10% Discount on First Purchase Exclusively for GAEA Customers. Don't forget to use coupon code GAEA10 .

Cart