This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Salon Duvar Kâğıdı Nasıl Olmalı?

Salon Duvar Kâğıdı Nasıl Olmalı?

Evin her odası, bir bütün olarak düşünülerek tasarlanmalıdır. Bu uyum içi duvar kağıtlarının, eşyaların ve dekoratif öğelerin birbiri ile uyumlu olması gerekir. Bu sebeple evinizin ortak alanı olarak kullanılan ve misafirlerini ağırladığınız salonunuzu dekore ederken, kullanacağınız her dekoratif unsurun da birbiri ile uyum içerisinde olması son derece önemlidir. Salonunun dekorasyonunda ilk adım olarak “Salon duvar kâğıdı nasıl olmalı?” sorusunu ele almanız gerekir. 

Duvar kâğıdı, bir odanın atmosferini oluşturan en temel dekorasyon seçeneklerindendir. Bu nedenle salon için duvar kâğıdı seçimi sürecinde dikkat etmeniz gereken birçok kriter mevcuttur.  Salon için etkili duvar kâğıdı seçimi nasıl olmalı konusu hakkında kapsamlı bilgi için yazımızı okumamaya devam edebilirsiniz. 

Salon Duvar Kâğıdı Nasıl Olmalı?

Salon duvar kâğıdı seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı temel noktalar mevcuttur. İşte bu noktalar hakkında detaylar!

1. Renklerin Etkisini Dikkate Alın

Renkler, bir odanın bütün ambiyansını değiştirir. Örneğin, salonunuzu olduğundan büyük göstermek için mavi, yeşil ve mor gibi soğuk arka plan renklerine sahip bir duvar kâğıdı tercih edebilirsiniz.

Sıcak renklere sahip duvar kağıtları ise salonunuzu daha samimi bir hava katar. Ayrıca duvar kağıtları, salonunuzda bulunan diğer tüm dekoratif unsurlar ile renk uyumu içerisinde olmadığında salonunuzu demode gösterebilir.

2. Desenlerin Mekâna Uyumunu Göz Önünde Bulundurun

Renkler gibi duvar kağıdının deseni de salonunuzun atmosferini büyük ölçüde etkiler. Bunun yanı sıra ufak desenlere sahip duvar kağıtları geniş bir hava katarken büyük desenler salonunuzun büyüklüğünü olduğundan küçük gösterebilir. Boş duvarlara derinlik vermek için yatay genişliğe sahip desenler tercih etmek de en doğru seçenek olacaktır. 

3. Doku ile Derinlik Katın

Duvar kağıtlarının mekâna derinlik katmasını sağlamak için bilmeniz gerekenler şu şekildedir:

  • Yatay desenler salonunuzu geniş gösterir ancak tavanınızın olduğundan alçak görünmesine neden olabilir.
  • Dikey desenler doğru uygulandığında ise tavanınızın uzun görünmesini sağlar.
  • Geometrik desenlere sahip bir duvar kâğıdı, modern bir atmosfer sağlar. Zarif şeritler ise geleneksel bir görüntü elde etmenize yardımcı olur.
  • İnce çizgilere sahip doğa desenleri yumuşak renklerle birleştiğinde salonunuzda sıcak bir atmosfer oluşturmanıza yardımcı olur.

4. Işık ile Uyumlu Seçim Yapın

Renklerin ve desenlerin salonunuzun atmosferine etkisi son derece büyük olsa da  bu etkenler iyi bir aydınlatma ile birleştiğinde, yaşam alanınızda ciddi fark yaratır. Bu sebeple duvar kâğıdı seçerken odanızın aydınlatmasını dikkate almanız son derece önemlidir. Fazla doğal ışık kaynağına sahip olmayan bir odada koyu renkleri tercih etmek, ışığın emilmesine ve odanızın olduğundan küçük görünmesine sebep olur.

Bunun yanı sıra pürüzlü yüzeyler de ışığı emdiği için duvarlarınızı daha koyu gösterir. Genel olarak salonunuzun ferah ve geniş hissettirmesini istiyorsanız kesinlikle açık renkli ve pürüzsüz yüzeyli duvar kağıtlarını tercih etmelisiniz. 

5. Mobilyalarla Uyum Sağlayın

Mobilyalar ve duvar kâğıdı arasındaki uyum, odanın genel görünümünü bütünleştirmek açısından son derece önemlidir. Renk ve desen uyumu, salonda görsel bir denge sağlar.

Bu sayede, salonunuz daha hoş ve düzenli görünür. Bunun yanı sıra mobilyalarınızın tarzına uygun duvar kâğıdı seçimi yapmak, odanın tasarım tarzını da güçlendirmenize yardımcı olur. 

6. Kullanım Kolaylığına Odaklanın

Kolay temizlenen dayanıklı duvar kağıtları, özellikle sıklıkla kullanılan salonlarda uzun süreli performans sağlar. Çizilmelere, lekelere ve diğer günlük aşınmalara karşı dayanıklı olan bu duvar kağıtları, duvarlarınızın daha uzun süre yeni gibi görünmesini mümkün kılar.

Kirlenme veya lekelenme durumlarında kolay temizlenebilen duvar kağıtları, bakım sürecini zahmetsiz hale getirir. Özellikle salonda, leke tutmayan dayanıklı kağıtlar tercih etmek son derece pratik bir seçenektir.

7. Kaliteli Malzemeler Tercih Edin

Duvar kağıdında kaliteli malzemeler tercih etmek hem estetik hem de fonksiyonel açıdan birçok avantaj sunar. Kaliteli malzemeler, duvar kağıdının uzun ömürlü olmasını ve etkili kullanılmasını sağlar.

Bu sayede duvar kâğıdı, aşınma ve yıpranmaya karşı daha dirençli olur. Ayrıca renkte solma ve desen kaybı gibi sorunların daha az yaşanmasını sağlar. Bu sayede, duvar kağıdınız zaman içerisinde de ilk günkü estetik görünümünü korur.

8. Kişisel Tarzınızı Yansıtın

Duvar kâğıdı seçerken renk, şekil ve desenlerin seçimi tamamen sizin zevkinize bağlı olmalıdır. Her ne kadar renk tonu önerilerimiz odadan odaya ve boyuta bağlı değişecek olsa da şekil ve desenler oldukça kişisel tercihlerdir. Kendi tarzınızı yansıtacak bir duvar kâğıdı kaplaması yaptırmak, vakit geçireceğiniz odanın sizin için eşsiz ve dinlendirici bir atmosfer oluşturmasına yardımcı olur.

Lil'Gaea, sürdürülebilir olması ve doğayı koruyan yaklaşımı ile dekorasyon alanında yenilikçi ve çevre dostu birçok seçenek sunar. Lil'Gaea’nın duvar kâğıdı modelleri, doğal malzemelerle üretilmiş eşsiz kaplamalardır.

Sağlığınızı gözeten, yenilenebilir kaynaklardan elde edilen malzemelerden üretilen bu kaplamalar, her eve uyum sağlayan tasarımları ile sadeliği ve şıklığı bir arada sunar. Eşsiz duvar kaplama seçenekleri ile evinize estetik bir görünüm katmak için en iyi seçenek Lil’Gaea!

10% Discount on First Purchase Exclusively for GAEA Customers. Don't forget to use coupon code GAEA10 .

Cart